Tarih: 04.02.2020 18:15

TEKNOLOJİ YATIRIMLARA DEV BÜTÇE

Facebook Twitter Linked-in

KPMG´nin hazırladığı Venture Pulse raporu, 2019´un üçüncü çeyreğindeki girişim yatırımlarını inceledi. Rapora göre, 55,7 milyar dolarlık yatırımların aslan payını alan ABD işlem sayısı ve hacimle liderliği kimseye kaptırmıyor, Avrupa rekor yatırımla yola devam ediyor, Asya´da ise kırılganlık sürüyor. Tüm dünyadaki siber güvenlik girişimlerinde rekor büyüme bekleniyor

KPMG´nin yılın her çeyreği için hazırladığı ?Venture Pulse´ araştırmasında, 2019´un üçüncü çeyreğine ilişkin küresel girişim yatırımları analiz edildi. Araştırmaya göre girişim sermayesi yatırımları ikinci çeyreğe göre küresel çapta üçüncü çeyrekte azaldı, ancak Avrupa ve Amerika´daki yatırımlar hâlâ güçlü? 2019´un üçüncü çeyreğinde dünyada yapılan 4 bin 154 işlemle girişim sermayeleri 55,7 milyar dolar yatırım yaptı. İkinci çeyreğe göre rakam bir miktar düşse de aslan payı 2 bin 265 anlaşma ve 28,1 milyar dolarla ABD´ye gitti. Avrupa üç ayda 9,79 milyar dolarlık yatırımla rekor kırarken Asya´daki girişim yatırımları biraz gerileyerek 14,9 milyar dolarda kaldı.

?Belirsizlikler 2020´de artacak?

KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri Lideri Gökhan Kaçmaz, 2020 yılında takip edilmesi gereken küresel trendleri sıraladı. Kaçmaz, ?Küresel girişim sermayesi piyasalarında önemli derecede likidite bulunsa da yatırımcıların önümüzdeki çeyrekte ve yeni yılda yatırımlarını yaparken daha dikkatli olacakları tahmin ediliyor. Küresel düzeyde girişim yatırımlarının revaçta olduğu alanlar fintech, taşımacılık, ulaştırma, healthtech ve biotech´ler olmakla beraber teknolojik dikeyde ise yapay zeka kritik bir odak noktası olacak. Brexit tarihi, Çin ve Amerika arasında devam eden ticaret savaşı ve 2020 sonu yapılacak olan Amerika başkanlık seçimleri dolayısıyla küresel ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin yatırımcılar açısından önümüzdeki çeyreklerde bir hayli yüksek olması bekleniyor. Türkiye´de oyun, ödeme sistemleri, pazaryeri uygulamaları ve siber güvenlik girişimlerinde yatırım iştahının devam etmesini bekliyoruz? dedi. Araştırmada dikkat çeken başlıklar şöyle:

Siber güvenlikte rekor bekleniyor

Asya´da kırılganlık devam ediyor

Fintech yatırımları yaygınlaşıyor

Taşımacılık ve ulaştırmaya küresel ilgi

IPO sonuçları farklılık gösteriyor

Türkiye´den 30 girişime 36 milyon dolar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —