TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞCİ, ANTALYA'DA BOTANİK EXPO ALANINI İNCELEDİ

TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞCİ, ANTALYA

TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞCİ, ANTALYA'DA BOTANİK EXPO ALANINI İNCELEDİ

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez 2016'da gerçekleştirilen Dünya Botanik EXPO'sunun düzenlendiği alanda incelemelerde bulundu.

Antalya'da Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Tarımda Türkiye Yüzyılı Çalıştayı'na katılan Kirişci, toplantı sonrası Aksu ilçesindeki 1121 dönümlük alana kurulan Tarım ve Orman Bakanlığının bünyesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçti.

Uzun bir süredir herhangi bir etkinliğin yapılmadığı alanın nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda ilgili birim yöneticileriyle toplantı yapan Kirişci, yetkililerden teknik açıdan da bilgi aldı.

Bagi aracıyla biyoçeşitlilik parkuru, çocuk adası, cam köprü, çocuk bilim ve teknoloji merkezi ile bazı ülkeler tarafından yapılan ev mimarisi alanlarını gezen Kirişci, 100,7 metre yüksekliğindeki sembol yapı olan EXPO Kulesi'ne çıkarak, terastan alanı inceledi.

Bakan Kirişci, EXPO'ya gezi için gelen öğrencilerle portakal dikim etkinliğine katılarak, yeşile sahip çıkmanın önemini anlattı.

Antalya'da 23 Nisan 2016'da "çiçek ve çocuk" sloganıyla açılan ve 6 ay boyunca Türkiye, tarihi ve kültürel mirasının, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğinin, tarımsal ve ekonomik potansiyelinin tanıtıldığı EXPO'nun organize edildiği alan, çeşitli sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yaptı.



Ankara,Tarım Bakanlığı

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR