Kepez su kanalını kışa hazırlıyor

Kepez su kanalını kışa hazırlıyor

Kepez su kanalını kışa hazırlıyor

Kepez Belediyesi, ilçeyi ikiye bölen ve yağmur suyunun tahliyesinde önemli bir rol oynayan Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının koruma duvarında tadilat çalışması başlattı. 

Kepez Belediyesi, aşırı yağışlarda yaşanabilecek su taşkını riskini azaltacak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Su taşkınlarıyla mücadele etmek amacıyla ilçede bugüne kadar dere ıslahı, yağmur suyu drenaj kanalı inşası, kanal ve mazgal temizliği çalışmaları yapıldı. Kepez Belediyesi, yoğun yağışlarda suyun tahliye edilmesinde önemli bir pay sahibi olan DSİ kanalının koruma duvarında oluşan hasarlara yönelik tadilat çalışması başlattı.

BAŞKAN KOCAGÖZ’ÜN GİRİŞİMLERİYLE KANAL TEMİZLENDİ

Onarımdan önce ilçenin mimari simge yapılarından biri olan kanalda yaşanan kirlilik sorunu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün girişimleri neticesinde,  geçtiğimiz aylarda çözüldü.
Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan kanalda, temizlik ve ıslah çalışması yapıldı. Yaklaşık uzunluğu 14 kilometre olan kanal atıklardan, zeminde biriken çamur, çöp ve bitkilerden temizlendi.

ONARIM KANALIN TAMAMINDA YAPILACAK

Kepez Belediyesi, temizlik çalışmasının ardından su kanalının koruma duvarında oluşan hasarları tadilat çalışmasıyla ortadan kaldırıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, kırılan ve çatlak oluşan bölümleri kaldırarak, yerine yeni bir duvar örüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen tadilat çalışmasının kanalın 14 kilometrelik bölümünün tamamında yapılacağını ifade ettiler.
Yapılan tadilat çalışmasıyla kanal duvarının hem yağmur suyu taşkınına karşı güçlendirildiği hem de yaya ve araçlar için daha güvenli hale getirildiği bildirildi. 

KANALIN PEYZAJ PROJESİ KOCAGÖZ’DEN

Kepez ilçesini ikiye bölen su kanalı, Kepez Hidroelektrik Santrali’nin tahliye suyunun Düden Çayı’na verilmesi amacıyla inşa edildi. Yaklaşık uzunluğu 14 kilometre olan kanal, ilçenin batısındaki Ünsal Mahallesi ile doğudaki Düden Şelalesi arasında yer alıyor. DSİ’nin sorumluluğunda olan kanal, Masa Dağı etekleri ile Varsak bölgesinden gelen yağmur sularının tahliyesinde önemli bir rol oynuyor.
Başkanı Mesut Kocagöz, Başkan Yardımcısı olduğu dönemde kanalın Erenköy Mahallesi bölümünde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması projesini gerçekleştirmişti. Daha sonra bu proje, kanalın tamamında uygulandı.
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR