EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ BU YIL BİNİN ÜZERİNDE KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞTİ

EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ BU YIL BİNİN ÜZERİNDE KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞTİ

EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ BU YIL BİNİN ÜZERİNDE KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞTİ

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı, eğitim sisteminin hedefi olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu bağlamda öğrencilerin Türkiye'nin tarihî ve kültürel zenginliklerinin farkına vararak farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından görmesi, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi; millî, manevi ve insani değerlerle kuşanması programın öncelikli hedefini oluşturuyor.
 
Bu yıl program 102 okuldan 479'u kız, 619'u erkek olmak üzere toplam bin 98 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa toplamda 51 ilden pansiyonu olan Anadolu imam hatip liseleri katılım sağladı. 2022 yılında başlayan programa bugüne dek toplam 2 bin 793 öğrenci ile 491 öğretmen ve idareci katıldı.
 
Proje kapsamında ev sahibi okulda derslere de giren öğrenciler; tarihî mekânları, doğal güzellikleri, müzeleri, ören yerlerini, şehitlikleri, camileri ve kütüphaneleri de ziyaret ederek farklı kültürleri yerinde tanıdı.
 
Bu yıl için proje teması olarak belirlenen ve Kudüs Şairi olarak da anılan Nuri Pakdil'den eser okumaları yaparak müzakerelerde bulunmak da proje etkinlikleri arasında yer aldı.
 
Birçok şehirde misafir olan öğrenciler, proje sayesinde yeni dostluklar kurmanın yanında pek çok ilki yaşamanın da sevincini dile getirdiler.
 
Öğrencileriyle birlikte projede yer alan idareci ve öğretmenler de gençlerin mutluluğuna ortak olurken okul dışındaki deneyimlerin öğrenmeyi zenginleştirerek motivasyonu artırdığını ifade ettiler.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR