EL ELE VEREREK ÇOK MESAFE KATETTİK

EL ELE VEREREK ÇOK MESAFE KATETTİK

EL ELE VEREREK ÇOK MESAFE KATETTİK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. İlk günden itibaren şoför esnafının desteğini hissettiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Zaman zaman birbirimize kırıldık, kızdık ama hiçbir zaman sevgimizi saygımızı karşılıklı olarak kaybetmedik. Bugüne kadar tüm müzakerelerimiz sevgi ve saygı çerçevesinde sonuçlandı. Birçok konuda el ele vererek çok mesafe katettik. Duyarlılıkları nedeniyle şoför esnafımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon’un ulaşımla ilgili projelerini hayata geçirirken şoför esnafıyla istişareye önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyarette bulundu. Başkan Ömer Hakan Usta, yönetim kurulu üyeleri, durak başkanları ve şoför esnafı tarafından karşılanan Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir ve daire başkanları eşlik etti.

GÜZEL DEĞERLENDİRMELER YORGUNLUĞUMUZU ALIYOR
Haftaya şoför esnafıyla kahvaltı ederek başlayan Başkan Zorluoğlu, sorulan sorular üzerine yürütülen çalışmaların bir kısmıyla ilgili bilgi verdi. Göreve geldiği 4 yıl içerisinde Trabzon’da bir değişim dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Hizmetlerimiz devam ediyor. Özellikle altyapı ondan sonra da üstyapı çalışmaları tamamlandıkça şehirdeki değişim ve dönüşüm net olarak ortaya çıkıyor. Gerek hemşehrilerimiz gerekse de dışarıdan gelen misafirlerimiz değişimi ve dönüşümü beğendiklerini ifade ediyorlar. Çalışmalarımızın karşılığında bu güzel sözleri duymak tüm yorgunluğumuzu alıyor” diye konuştu.

İSRAF OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM 
Ortahisar’da başlatılan altyapı projesini en önemli işlerden birisi olarak gördüğünü de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İçme suyu altyapısı ömrünü fazlasıyla tamamlamıştı. Ortahisar’ın merkezdeki içme suyu meselesini büyük oranda çözdük. Kısmen çeperlerde, Çukurçayır’ın, Kaymaklı’nın orada çalışıyoruz. Altyapıyı tamamladıkça üstyapıyı da yeniliyoruz. Epey bir cadde düzenlemesi yaptık. Uzunsokak, Maraş, Kunduracılar, Gazipaşa, İskele caddeleri ile Beşirli, Kalkınma, Karşıyaka, Konaklar, Pelitli mahallelerinde altyapısı tamamlanan kısımların üstyapısını bitirdik. Kalanını da bu sene sonuna kadar bitirip Trabzon’un uzun yıllar altyapı meselesi ile ilgili sorun yaşamamasını sağlamış olacağız. Sadece içme suyu değil, kanalizasyon, yağmur suyu, telekomünikasyon hatları ve doğal gazı da projenin içine katarak aynı anda yeniledik. Bu hem vatandaş hem de bizim için epey zahmetli bir iş oldu. Fakat kamudan gelen birisi olarak altyapısını yapmadan üstyapıya yapılacak her bir kuruş yatırımın israf olacağını düşündüm ve pandemi zamanında çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Çok güzel caddelerimiz oldu, olmaya da devam edecek” dedi. 

OTOGAR TEMMUZ AYINDA AÇILACAK
Trabzon gibi bir büyükşehrin Ulaşım Master Planı olmamasını çok büyük eksiklik olarak gördüklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Hemen Ulaşım Master Planı’nı yaptık. Önemli bir hamleydi. Otogar kötü şartlarda hizmet veriyordu. Şimdi otogarımız simge yapı niteliğinde çok güzel oldu. Haziran sonu itibarıyla bütünüyle tamamlanmış olacak. Yeni otogarı temmuz ayı içerisinde törenle hizmete alacağız” şeklinde konuştu. 

İSKENDERPAŞA OTOPARKI HAZİRAN SONUNDA TAMAMLANACAK
Çömlekçi ile ilgili büyük gayret gösterdiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geldiğimizde kamulaştırma süreci daha başındaydı. Yıkımlar yapılmamıştı. Bütün o yıkımları tamamladık. 1. etabın ihalesi yapıldı iş başladı. Geçtiğimiz günlerde 2. etabın ihalesi yapıldı. Orayı da Trabzon’a kazandırıyoruz. Yine Meydan İskenderpaşa otoparkı da haziran sonunda tamamlanacak. Çömlekçi’den de oraya giriş verdik. İnşallah orası da yakın zamanda tamamlanacak.”

GAZİPAŞA CADDESİ CANLI GÜNLERİNE DÖNÜYOR
“Dün akşam Ganita’daydım. Her akşam uğramaya çalışıyorum. Ganita çok büyük bir ilgi gördü ve adeta her saat dolup taşıyor. Şehrin önemli bir ihtiyacıydı. Ganita’nın açılmasıyla Gazipaşa Caddesi de eski canlı haline dönmeye başladı. Sürekli bir yaya hareketi var. Cadde esnafı da bu durumdan memnuniyetlerini ifade ediyorlar.” 

BAYRAKTAR T3 VAKFI İLE İŞLETECEĞİZ
“Ganita’nın karşısındaki büyük cami ve onun etrafındaki alanı düzenliyoruz. Avrasya Pazarı ciddi bir sorundu çözdük ve haziran ayı içerisinde hizmete girecek. Bölgede tek olma özelliğine sahip Bilim Merkezi ve Planetaryum çocuklarımıza ve gençlerimize yıl boyu hizmet edecek. İşletmesini Sayın Selçuk Bayraktar’ın başında olduğu Bayraktar T3 Vakfı ile birlikte yapacağız. Çocuklara ve gençlere ileri teknolojiyi öğreteceğiz. Bilim Merkezi ve Planetaryum da tamamlandı. Bir ay içerisinde hizmete girmiş olacak.”

EKOLOJİK KÖPRÜYLE GANİTA’YA BAĞLANACAK
“Yine Moloz’daki alanda doğu ve batıdan gelecek dolmuşlar için uygun peronlar, turizme hizmet eden büyük otobüslerin gelip park edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Caminin önünde güzel bir Osmanlı bahçesi, onun önünde kullanışlı alanlar oluşturuyoruz. Orası aynı zamanda ekolojik köprüyle Ganita’ya bağlanacak. Ve hakikaten çok keyifli hem fonksiyonel anlamda birçok hizmete imkân verecek hem de vatandaşımızım her şeyi içerisinde bulacağı bir ticaret alanına dönüşüyor. Moloz bölgesinde epey bir çalışma yaptık. Oranın o eski keşmekeş hali kalmadı. Yolları, kaldırımları, yeşiliyle ve çiçeğiyle düzenleme çalışması yaptık.”

YOMRA’DAN AKÇAABAT’A KESİNTİSİZ SAHİL DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ
“Tarihi dokusuna uygun olarak yenilediğimiz Kadınlar Hali bitmek üzere. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezimizi açtık. Hanımefendilerimizin sosyal imkânlardan yararlanabileceği, üretebileceği ve ürettiğini satabileceği bir sistem kuruyoruz orada. Trabzon’u denizle buluşturmak adına Yalıncak Plajını hayata geçirmiştik. Ganita- Faroz’u tamamladık. Şimdi de arkadaşlarımız Yıldızlı ve Söğütlü sahilinde çalışıyor. Orayı da şehrin turizmine ve insanlarına kazandırmak için çalışıyoruz. Beşirli’de artık dışarıdan hafriyat almıyoruz. Orada yap-işlet-devret ile yeme içme mekânları, alışveriş yerleri, eğlence mekânları, lunapark düşünüyoruz. İnşallah Faroz’dan Akyazı’ya kadar o çalışmayı tamamladığımızda, Akyazı da Akçabaat’la birleşecek. Dolayısıyla Ganita’dan Akçaabat’a kadar kesintisiz bir sahil oluşturacağız. Diğer taraftan da hedefimiz Yalıncak’tan Yomra’ya ve bu tarafa doğru da olabildiği kadar bu sahili birleştirmek. Bunun için yoğun gayret gösteriyoruz.”

BOZTEPE İÇİN MSB İLE PROTOKOL İMZALADIK
“Boztepe’de askeri alanların 7 dönümlük kısmı için geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı ile protokol imzaladık. İnşallah orayı da kısa zamanda çok daha cazip, insanların kolaylıkla ziyaret edeceği bir yer haline getireceğiz. Oradaki temel problem olan otopark sorununu da hayata geçireceğimiz projeyle çözeceğiz. Şehrin aydınlatılmasından çevre düzenlemesine kadar çalışmalarımız devam edecek.”

MARAŞ’TA CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI BAŞLIYOR
“Maraş Caddesi’nin cephe sağlıklaştırmasına başlıyoruz. Tabela kirliliğini ortadan kaldıracağız. Oranın yayalaştırılması şehir için önemli bir adımdı. Buna da şoför esnafımızla istişare ederek karar verdik. Seçimin hemen akabinde zemini de değiştireceğiz ve garantisi olduğu için hiç para ödemeyeceğiz. Esas amacına bakarsak şehrin merkezinde çok güzel bir açık AVM oluşturmuş olduk. Şehrin ticaret hayatı için de önemli bir dokunuş oldu.”

SAYIN BAKANIMIZLA DAHA DA GÜÇLENDİK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismaioğlu’nun gelişiyle daha da güçlendiklerini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Sayın Bakanımız Trabzon için çok önemli projeler açıkladı. Zigana Tüneli açıldı ve muhteşem bir yer oldu. Güney Çevre Yolu çok konuşulan bir konuydu. Temelini attık, çalışma devam ediyor. Hafif Raylı Sistem ile ilgili daha da güçlendik. Şehrin ulaşımında çok büyük etki yapacak Hafif Raylı Sistemi sizlerle değerlendirip, şoför esnafımızın da içerisinde olacağı bir yöntemle gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Şehrimize yakışan bir proje olacak” dedi.

HER ZAMAN DESTEĞİNİZİ HİSSETTİM
Sözlerinin sonunda şoför esnafının desteğini her zaman hissettiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Zaman zaman birbirimize kırıldık, kızdık ama hiçbir zaman sevgimizi saygımızı karşılıklı olarak kaybetmedik. Bundan son derece memnunum. Bugüne kadar tüm müzakerelerimiz sevgi ve saygı çerçevesinde geçti. Birçok konuda el ele vererek çok mesafe katettik. Kıymetli Başkanımıza ve onun nezdinde şoför esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Desteğiniz hep bizimleydi. Bu şehri daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için desteklerinizin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

USTA’DAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ise, “Sayın Başkanımızla çok önemli çalışmalara birlikte imza attık. Dolmuş modernizasyonu, Ulaşım Master Planı ve daha birçok konuda bizlerin görüşlerine önem verdi, istişare etti. Kendisinin de söylediği gibi zaman zaman küçük kırgınlıklarımız olsa da Trabzon için el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Bizlerin her zaman yanında olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR