EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ, OKULLAŞMA ORANLARINI ZİRVEYE TAŞIYOR

EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ, OKULLAŞMA ORANLARINI ZİRVEYE TAŞIYOR

EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ, OKULLAŞMA ORANLARINI ZİRVEYE TAŞIYOR

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesinin dördüncü toplantısına Adıyaman, Denizli, Gümüşhane, Hakkâri, Sakarya, Tekirdağ, Eskişehir, Kars, Osmaniye ve Samsun il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile Bakanlık yöneticileri katıldı.
 
Değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesiyle eğitim sistemine devam etmeyen öğrencilerin takip edilerek eğitime dâhil edilmesinin çok kritik bir nokta olduğunu vurguladı. Okula devam etmeyen öğrenci sayısının giderek azaldığını ve okullaşma oranlarının zirveye taşındığını ifade eden Özer, bu süreci sahiplenen tüm yöneticilere teşekkür etti.
 
Proje ile Bakanlık, il ve ilçe yöneticilerinin bir araya gelerek sorunları ve talepleri görüşüp değerlendirebildiği bir atmosferin oluştuğuna işaret eden Özer, toplantılara eğitim sisteminde kaydı bulunmayanların en fazla olduğu 8 il ile başlandığını anımsattı. Özer, "Sonra çok verimli olduğunu gördük. İnşallah, 81 ilin tamamını her hafta burada toplayıp birlikte istişare yapacağız." diye konuştu.
 
Özer, toplantıda daha çok il ve ilçe yöneticilerinin öneri ve değerlendirmelerinin alınacağını dile getirerek, Bakanlığın 2022'de yapmış olduğu verimli ve başarılı politikaların sahadan gelen katkılar eşliğinde hep birlikte hayata geçirildiğini kaydetti. Özer, eğitim sistemi dışında bulunan öğrencilerin eğitime erişimlerinin sağlanması başta olmak üzere, şubat ayına kadar tüm köy okullarının açılması ve ücretsiz yemek uygulamasının kapsamının genişletilmesi konularında gerekli çalışmaların titizlikle yürütülmesi talimatını verdi.
 
Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'a şükür, 2022 için kendimize hedef koyduğumuz tüm alanlarda hedefe ulaşmayı bırakın, hedefi çok önemli miktarda aştık. Hepinize katkılarınız, emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabii ki almamız gereken çok yol var, çok mesafe var. Onları da sürekli birbirimizi dinleyerek, konuşarak, iletişim içinde olarak, inşallah, adım adım sürdüreceğiz."
 
İl ve ilçe millî eğitim müdürleri de kendi bölgelerinde yürütülen faaliyetleri anlatarak görüş ve önerilerini paylaştı.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR