BAKAN YUSUF TEKİN, IĞDIR'DA İL EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YUSUF TEKİN, IĞDIR

BAKAN YUSUF TEKİN, IĞDIR'DA İL EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'daki temasları kapsamında Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen il eğitim yöneticileri toplantısına katıldı.
 
Toplantıda konuşan Bakan Tekin, Türkiye'de eğitim öğretim alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Bakan Tekin, Bakanlık görevine başladığı tarihten itibaren sürekli sahada olduğunu söyledi.
 
Iğdır'da 2002-2003 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 42 bin 539 olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
 
"Aradan geçen 22 yıl içinde öğrenci sayısı 11 bin civarında artmış, yani yaklaşık olarak yüzde 25 oranında arttı ve öğrenci sayısı yaklaşık 53 bin olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitim öğretim sürecinde yaptığımız atılımları görmek açısından söyleyeceğimiz rakamlar önemlidir. Öğrenci sayısı yüzde 25 artmışken, 2002 yılında 1408 öğretmenimiz varmış, şu anda 3 bin 782 öğretmenimiz var. Yani, öğrencimiz yüzde 25 artmışken öğretmenimiz iki daha fazla, üç kata yakın oranda artmış. Aynı şekilde 2002 yılında 182 okulumuz, şu anda 325. Eğitim öğretimin niteliğini tartışacaksak eğer öğretmen sayımız, derslik sayımız, öğretmen başına düşen öğretmen sayımız ve derslik başına düşen öğrenci sayımız çok önemli."
 
Tekin, il merkezi ve Aralık ilçesinde öğretmenevinin yatırım programına alındığını belirterek güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, meslek lisesi, ilkokul olmak üzere öğretmenevleriyle 6 projenin yatırım programında olduğunu dile getirdi.
 
Kamuoyunda Millî Eğitim Bakanlığıyla ilgili bazı konuların gündemde olduğunu anlatan Tekin, "Yaz aylarında iki genelgemiz vardı, okullarda velilerimiz sınıf koridorlarında, kapılarında beklesin istemiyoruz. Okulun içine girdikleri zaman farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden velilerimizin öğretmenlerle görüşmek için ya da öğrencilerini karşılamak için okulun içine girmesini istemediğimizi belirtmiştik. Şimdi onun altyapısını da kurduk, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdik. O bu hafta gündemdeydi, tartışıldı ve konuşuldu." diye konuştu.
 
"Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair paylaşım tamamen bir yanlış anlaşılma"
Çocukların sadece akademik becerilerinin gelişmesinin kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Tekin, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri yapmasını, sosyal etkinlikler içerisinde bulunmasını ve içinde yaşadıkları toplumun bir ferdi olmasını istediklerine işaret etti.
 
Karnelerde bu yarı yıl sonundan itibaren sosyal etkinliklerin de işleneceği bir alan oluşturulduğuna dikkat çeken Tekin, şöyle devam etti:
 
"Çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun bir ferdi olabilmek adına sosyal etkinlik projelerinin içerisinde olmasını, sosyal etkinlikler yapmasını istiyoruz, onu da değerlendirmiş olacağız. Yine bu hafta içinde bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir tartışma oldu. Millî Eğitim Şurası dediğimiz, ilkine Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın katıldığı Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair kamuoyunda paylaşım yapıldı. Tamamen bir yanlış anlaşılma, mevzuatındaki değişiklikten kaynaklanan bir konuydu. Bu iddiayı dile getirenler daha önce mevzuatını Tebliğler Dergisi'nde yayımladığımızı fark etmemişler. Millî Eğitim Bakanlığının şûrası 21. MEB Şûrası'nın çalışmalarına biz sonbaharda başlamıştık. O yanlış anlaşılmayı da düzeltmiş olalım."
 
Bakan Tekin, 31 Mart seçimlerinden sonraki günü idari tatil olarak ilan ettiklerini hatırlatarak şunları kaydetti:
 
"Demokratik ülkelerde seçimler demokratik siyasal düzenin festivalleri, bayramları olarak değerlendirilir. Biz de bu anlamda bir seçim sürecine giriyoruz 31 Mart'ta. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak sadece eğitim öğretim süreci açısından değil; Türkiye'de demokrasinin kontrol edilmesi, Türkiye'de demokratik sürecin işleyişi açısından önemli roller üstleniyoruz. Bu rollerden biri de seçim günü öğretmen arkadaşlarımız neredeyse bütün sandıklarda görev alıyorlar.
 
Hakeza seçimler bizim okullarımızda yapılıyor. Dolayısıyla seçimlerin sonuçlanma takvimini bilemediğimiz için saat olarak, öğretmen arkadaşlarımızın mesailerinin ne zaman biteceğini kestiremediğimiz için okullarımızın yeniden eğitim öğretime hazırlanabilmesi, temizlenmesi açısından seçimlerden sonraki günü tatil ilan ediyorduk. Şimdi biz de 1 Nisan Pazartesi gününü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından idari tatil olarak ilan ettik."

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR