ACI BİBER YEME YARIŞI

ACI BİBER YEME YARIŞI

Acı biber yeme yarışmasında yarışmacılar, en fazla biberi yemek için mücadele etti.

Antalya´nın Kumluca ilçesinde Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen acı biber yeme yarışmasında yarışmacılar, en fazla biberi yemek için mücadele etti.

Antalya´nın Kumluca ilçesinde Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen acı biber yeme yarışmasında yarışmacılar, en fazla biberi yemek için mücadele etti. Geçen yılın birincisi Hasan Özdil, 3 dakikada 314 gram acı biber yiyerek bu yıl da birinci oldu.

Antalya´nın Kumluca ilçesinde bu yıl 17´incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında yapılan Acı Biber Yeme Yarışması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen acı biber yeme yarışması öncesi, jüri üyeleri tarafından hassas terazide tartılan biberler, yarışmacılara teslim edildi. Biri bayan toplam 18 yarışmacının iki grupta mücadele ettiği yarışmada, acı biberler ile birlikte domates ve ayran verildi.

3 DAKİKADA 314 GRAM ACI BİBER YEDİ

Davul zurna eşliğinde verilen startla 3 dakika içinde en fazla biberi yemek için mücadele eden yarışmacılar, biberin acısıyla ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışma sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan tartı kontrollerinde 3 dakikada 314 gram acı biber yiyen geçen yılın birincisi Hasan Özdil bu yıl da birinci oldu. İkinciliği ise yine geçen yılın ikincisi Hüseyin Akşit 294 gram biber yiyerek elde ederken, üçüncü 290 gram acı biber yiyen Süleyman Acar oldu. Yarışma sonunda tüm yarışmacılara madalya verilirken, dereceye giren yarışmacılar ise tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

"GÜVENİLİR GIDA ÜRETİYORUZ"

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "17. Tarım ve Seracılık Festivalinin önemli etkinliklerinden biri de acı biber yeme yarışmasıdır. Bu yarışmaya katılmak isteyen yarışmacılar sadece Kumluca değil, KahramanmaraşIğdırDiyarbakır ve çevre ilçelerden geldi. Bugün dünyanın gündemi güvenilir gıda. Bizim öncelikle bu biber yeme yarışmasında vermiş olduğumuz mesaj, biz öncelikle kendi ürettiğimizi kendimiz yiyoruz. Biz kendi ürettiğimize güveniyoruz, güvenilir gıda üretiyoruz. Bunu da KumlucaCumhuriyet Meydanından tüm dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

ÜST ÜSTE BİRİNCİ OLDU

Acı biber yeme yarışmasında 2 yıldan bu yana birinci olan Hasan Özdil, mutlu olduğunu söyledi. Yarışmada acı biber yerken acıya alışkın olmasından dolayı herhangi bir zorluk çekmediğini ifade eden Özdil, "Biberler biraz sertti bu yüzden çiğneme zorluğu çektim. Benim hedefim bize verilen kutudaki tüm biberleri yemekti, ama olmadı. İnşallah gelecek yıllarda da yarışmaya katılarak bu başarımızı devam ettiririz" dedi.

YARIŞMA İÇİN KALP AMELİYATINI ERTELEDİ

Yarışmada ikinci olan Hüseyin Akşit ise, kendisinin ilk biber yeme yarışmasına katıldığında sürenin 10 dakika olduğunu, daha sonra bu sürenin 5 dakikaya ve daha sonra da 3 dakikaya düşürüldüğünü söyledi. Kendisinin ilk yıllarda birinci olduğunu hatırlatan Akşit, "Acı biber yemeyi çok seviyorum. Geçtiğimiz yıl acı biber yeme yarışmasına katılabilmek için kalp ameliyatımı bir ay erteledim" diye konuştu. - ANTALYA



İŞTE OCAK AYI MAGAZİN GÜNDEMİ

ŞUBAT AYI MAGAZİN GÜNDEMİ

KASIM´DA AYRILIK RÜZGARLARI

EKİM AYINA ARDA, BERKAY DAMGASI

EN ÇOK HANGİ DİZİ KONUŞULDU

MAGAZİN DÜNYASINDA GEÇEN AY

SANAT FANUSUNDA GEÇEN AY

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULANLAR

HAFTA SONUNUN LİDERİ LABİRENT

İŞTE 2017 YILINA DAMGA VURAN ÜNLÜLER

KEPEZ´DE FESTİVALLİK KONSERLER

İŞTE KEPEZ´İN EN GÜZEL SESLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR