Tarih: 10.10.2024 19:01

15. Sea To Sky Enduro Yarışları başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Antalya'nın Kemer ilçesinde 15 yıldır aralıksız düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası'na dahil edilen 6. Ayak etabı öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Kemer Türkiz Otel iskelesinde organize edilen basın toplantısına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı İlhan Arıdıcı, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Kemer Gençlik ve Spor Müdürü İlkay Kaya, Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Salova, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, sporcular ve davetliler katıldı.

Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve diğer sponsorların destekleriyle KEMK tarafından 10-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan yarışlara bu yıl 42 ülkeden 420 sporcu katılıyor. Yarışlar, yarın Çamyuva Sahili'nde düzenlenecek olan plaj etabıyla start alacak.

11 Ekim Cuma günü orman etabıyla devam edecek olan yarışlar, 12 Ekim Cumartesi günü dağ etabıyla 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek.

Basın toplantısında konuşan Kaymakam Solmaz, Sea To Sky Enduro Yarışlarının bir yıllık görev sürecinde Kemer'de yapılan en büyük organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

ORGANİZASYONUN GELDİĞİ NOKTA TAKDİRE ŞAYAN

Organizasyonun Kemer turizmi ve sürdürülebilir turizm açısından önemine değinen Kaymakam Solmaz, “Organizasyonun başlangıcıyla geldiği nokta takdire şayan. Bu yıl 15'nci senesinde dünya şampiyonasının 6'ncı ayağını yarın başlatıyoruz. Hem kendi adıma hem de ilçemiz adına heyecan ve gurur verici. Bu yıl 42 ülkeden 420 sporcu ve yakınlarını Kemer'de ağırlamak için son 6 aydır herkes çalıştı. Deniz seviyesiyle yüksekliğe en kolay ulaşılabileceği bir destinasyonda yaşıyoruz. Bu anlamda Kemer, dünyada çok nadir görülebilecek bir yer. Biz Kemer'i cennetin dünyadaki iz düşümü olarak tanımlıyoruz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sporculara da başarılar diliyorum.” dedi.

KEMER İÇİN ÖNEMLİ VE GURURLU BİR GÜN

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer'in güzelliği ile dünyaya nam salan bir yer olduğuna işaret ederek, “Bugün bizim için önemli ve gururlu bir gün. Kemer'in güzelliğini dünyaya tanıtmamız lazım. 15 yıldır karınca kararınca her türlü zorluğa karşı göğüs gererek çalışıp, dünya şampiyonasını Kemer'e getiren başta KEMK Başkanı Semih Özdemir ve yarış koordinatörü Ömer Nizam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür işler herkesin taşın altına eline sokmasıyla oluyor. Tek başına olmuyor. Bundan sonra da daha ileriye nasıl taşıyabiliriz diye hep beraber çalışacağız ve tüm desteğimizi vereceğiz. Tüm sporculara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Semih Özdemir, yarışları 15 yıldır yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Yarışlarımız yarın Çamyuva sahilinden plaj etabıyla başlayacak. Cuma günü orman etabımız ve Cumartesi günü dağ etabımız olacak. Dağ etabımız bu yıl son derece zorlaştırıldı. Zirveye çıkacak olan ilk yarışçının dört saatin üzerinde gelmesini tahmin ediyoruz. Bizi destekleyen Kemer Kaymakamımız Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SPORCULAR KEMER'İ DEĞERLİ KILIYOR

KETAV Başkanı Yorulmaz ise organizasyonun çok değerli olduğuna dikkat çekerek, “Bir hayalle başlayan ve 15'nci yılına gelen bu organizasyon daha sonra yapılacak olan işlere model ve örnek olabilir. Bunu başlatan ve bugünlere getirenlere teşekkür ediyorum. Burada bulunan bütün sporcular Kemer'i değerli kılıyor.” dedi.

KETOB Başkan Yardımcısı Arıdıcı da turizmin sadece otel, deniz, kum ve güneş olmadığına işaret ederek, “Turizmin spor organizasyonlarıyla da bir araya gelmesi gerekiyor. Bu anlamda Sea To Sky organizasyona destek verenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Gümrükçü de Kemer'in son yıllarda sportif bir hale büründüğüne dikkat çekerek, “Bunda halkının ve coğrafyasının büyük katkısı var. Bunun başını da Sea To Sky çekiyor. Yarışmacılara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

KEMİAD Başkanı Sönmez ise yarışların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Kemer Gençlik ve Spor Müdürü Kaya da spora destek olan herkese teşekkür ederek, tüm sporculara başarılar dilediğini aktardı.

Kemerli Enduro sporcusu Emre Coşar da yarışlarda kendilerini zorlu bir sürecin beklediğine değinerek, “Kemer'in bir sporcusu olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bu yıl ki yarışlarda dünya şampiyonasının 6'ncı ayağının Kemer'de yapılmasından dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Organizasyonda çok büyük emek ve çaba var. Tüm sporculara başarılar dilerim.” dedi.

Sporculardan Mehmet Emin Musaoğlu da dünya şampiyonasının bir ayağının Türkiye'de yapılmasının oldukça mutluluk verici olduğunu belirterek, yarışlarda elinden geleni yapacağını kaydetti.

Basın toplantısının ardından protokol üyeleri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —